måndag, oktober 31, 2005

Kronprinsen

Nu står det tydligt klart vem som ska bli den nya profeten i Svensk politik. Jag tänker främst på att Pär Nuder i dag fick en ordinarie plats i Socialdemokraternas VU. Efter 9 år som adjungerande på VU-möterna får Nuder nu en plats på Göran Perssons högra sida.

Förlåt

Jag blir så trött på alla som inte kan svälja sin stolthet och be om ursäkt när de blivit överbevisade. I stället försöker man ta åt sig äran för att det blir bra när det i själva verket är någon annan som har gjort det som är bra. Jag vet inte om det är något som vi Svenskar har inbyggt i oss att vi inte ska visa oss svaga inför andra eller vika sig när någon anna ha rätt.

Det viktigaste är inte att ha rätt utan att våga ha fel.

Näringslivet

Jag blir helt chockad när jag hör att det i Svenskt näringsliv har försvunnit 100.000 jobb per decenium sedan 60-talet. Vad har dessa arbetstillfällen tagit vägen? Jag blir stel när jag tänker på vilka det är som ska försörja den allt mer åldrande Svenska befolkningen i framtiden. Hur ska vi få råd med vård, skola och omsorg om det fortsätter i denna takten. Det finns bara ett sätt, gör det enklare för människor att starta företag och anställa personal.

Dagens citat

"Allt som jag värkligen tycker om är antingen olagligt, omoraliskt eller fettbildande."

"Hela världen är en rad undervärk, men vi är så vana vid dem att vi kallar de vardag."

söndag, oktober 30, 2005

Förkrossande

Jag bli så besviken. Inte för att jag tycker det är dåligt, men det är så typiskt för Troja. När det verligen gäller så når de inte riktigt ända fram. Jag kan inte smällt att de förlorar mot Pantern hemma med 4-3. Sånt är livet! De kanske slogs av söndags känslan som jag bloggade om innan idag. Eller var det ren förvirring att vi bytte från sommartid till vintertid som gjorde det.

Söndag

Visst är det något speciellt med söndagar. Det är nästan som en blandning av juldagen och 23 december på samma gång. Man är helt utsliten efter veckans alla prövningar man bara sitter och njuter av allt bra man gjort under veckan. Man är också spänd av förväntan på vad som ska komma under veckan som kommer. Det är en speciell känsla som går genom hela kroppen för att sedan landa i någon lustig tanke på vad livet har tagit vägen. Man tittar ut genom fönstret och ser en klarblå himmel och tänker, fy tusan så bra man har det.