onsdag, december 13, 2006

Ofrivilligt företrädda

Facket fortsätter att dundra på som de vill utan att verkligen göra det som deras medlemmar vill att de ska göra. Denna gången är det en salladsbar i Göteborg som blir drabbad eftersom ägarens anställda inte vill ha kollektivavtal.

När Hotell och restaurangfacket kom till Sofia Appelgren som äger salladsbaren och frågade om de ville teckna kollektivavtal på arbetsplatsen så sa hon nej på den frågan eftersom hennes anställda inte vill ha kollektivavtal. Då valde facket att sätta baren i blockad eftersom ägaren inte vill teckna kollektivavtal.

Detta är helt galet! CUF har startat en namninsamling mot fackets lustiga inställning att de företräder alla inom branschen även de som vill företräda sig själva.

Gå gärna in på länken och skriv på du också!

tisdag, december 12, 2006

Fullmäktige på Torsdag

På torsdag är det årets sista fullmäktige som är på agendan. Under dagen kommer vi bland annat välja personer till alla poster i kommunen, dela ut kulturpris, dela ut pris till de som jobbat i Alvesta kommun i 25 år och få lyssna på ett lussiatåg.

För min del känns det extra kul eftersom jag är föreslagen som ordinarie i kommunstyrelsen tillsammans med Sven Sunesson. Det kommer att bli ett antal lärorika år tillsammans med den nya fullmäktigegruppen.

För övrigt är det snart jul. Underbart! Hoppas bara att det kommer snö till jul!

Ha en underbar kväll! Nu ska jag åka på landstingsgruppmöte.