onsdag, november 28, 2007

Plan för tillväxt!

Igår presenterade majoriteten i Alvesta kommun (s, c, fp och mp) sin plan för tillväxt i hela kommunen. Den största delen av satsningen är nybyggnation av bostäder, men också utbyggnad av va-nät, inköp av mark för exploatering av industri/bostadsmark och satsningar på infrastruktur ingår i planen. Det syns i formuleringar och en del satsningar att C finns med i majoriteten.

Gårdagens debatt

Efter Göran Johanssons utspel i går om att alla flyktingar som tagit sig till Sverige illegalt skulle blir utvisade så har debatten gått het. Flera bloggar har tagit upp ämnet. Efter att jag lästa Johan Petterssons inlägg så finns inget mer att tillägga. Läs noga detta kloka inlägg från Johan.

tisdag, november 27, 2007

Heja!

Det var mycket länge sedan som jag kommenterade sport och i synnerhet mitt hjärtelag IF Troja-Ljungby. Efter 19 matcher så ligger Troja på 2: a plats med flås i nacken på Pantern som ligger ett. Men det som är absolut viktigast är att man ligger ett antal placeringar framför Tingsryds IF som är läns konkurenterna till Troja.

I helgen var det äntligen dags för den riktiga världscup premiären i längdskidor i Norge. Ett Sverige med ett antal av de största stjärnorna borta kom till Norge. Men va bra det gick. Både Charlotte Kalla och Anders Södergren kom på en hedrande 3: e plats. Jag ser med glädje fram mot en bra vintersäsong. Heja!!

För övrigt så är det bara 27 dagar kvar till Julafton!

måndag, november 05, 2007

Radio Kronoberg

Nu är jag tillbaka i verkligheten efter en skön långhelg med firande av farmors födelsedag mm. Dagens övningar har varit mycket varierande med kurs planerande, radio intervju och avslutande partiarbete. För den som vill lyssna på radio intervjun kan du följa denna länk. Intervjun börjar ca 7 min in i inslaget som är mellan 15-15,30. Vi pratade om allt från skattefusk till hur det är att vara ung i politiken.

torsdag, november 01, 2007

2 år!

Utan att jag har märkt någonting av rynkor eller annat så har min blogg fyllt 2 år! Detta inträffade i tisdags! Jag säger bara grattis och hoppas på 2 fina år till!