tisdag, januari 29, 2008

Test!

Efter att ha läst Anders Dahlbergs blogginlägg om personlighetstest var jag bara tvungen att göra ett jag också. Enligt detta test beskrivs jag så här:

SÅDAN ÄR DU:
Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".
Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.
Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.
Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

onsdag, januari 23, 2008

Handbolls Feber

Vilken underbar insatts Svergie gjorde i dag mot Spanien. Men 1 sekund kvar lyckades Svenskarna få in bollen till seger med 27-26 och nu är troligen även OS-platsen färdig. Detta förgyllar tillvaron. Förövrigt är det för tillfället ett snöigt kronoberg som hälsar till ALLA sporttokiga där ute.

måndag, januari 14, 2008

Kärnkraft

Jag kan inte låta bli att kommentera Folkpartiets utspel om kärnkraften förra veckan. Jag som Centerpartist är helt övertygad om att Svergie kan med starkt politiskt ledarskap klara framtida klimathot utan en utbyggnad av kärnkraften. Jag tror att en utbyggnad av kärnkraften till och med kan vara skadlig för den forskning och utveckling inom förnyelsebara energikällor som måste fortsätta i Sverige och Världen. En satsning på kärnkraft tror jag bidra till en förnöjsamhet att vi har en enegrikälla som inte släpper ut någon koldioxid men på lång sikt är den en ändlig resurs.

Kärnkraften ska skrotas på lång sikt!

onsdag, januari 09, 2008

Solligan

När jag körde till jobbet i Växjö i dag så lyssnade jag på en meteriolog som sa att under december 2007 så visade sig solen 24 min i Växjö. Inte så konstigt att man känner sig hängig efter så mycket gråväder.

tisdag, januari 08, 2008

Stolt!

Det finns få saker som gör mig rörd av lycka. En av dessa saker/tillfällen är Charlotte Kallas framfart i skidspåret. Hon är helt otroligt bra så jag vet inte vad jag ska säga.
Jag hoppas att alla tar väl hand om henne så vi får fortsätta i många år till njuta av Sveriges nya idrottsdrottning.

Grattis Charlotte Du är bäst!