torsdag, december 18, 2008

Årets sista fullmäktige

Så var den politiska verksamheten över för detta året. Det har varit ett händelserikt år med bland annat en helt ny nämndsorganisation. Vi har också tagit en översiktsplan för kommunen, ett arbete som har pågått i flera år innan en slutlig produkt kunde antas.

Under detta sista möte för året har vi beslutat om en tilläggsbudget vilken oppositionen tidigare yrkat återemiss till. Det innebär bland annat att vi under 2009 tillåts att använda 99% av våra intäkter istället för 98%. Den innebär också att under tidig vår 2009 genomlysa all verksamhet för att säkerställa at vår verksamhet är så kostnadseffektiv som möjligt samtidigt som kommuninvånarna är nöjda med kommunens tjänster.

Även diverse pris och stipendier delades ut under mötet som avslutades med luciatåg och julbord.

måndag, december 15, 2008

Skärpning

Nu får jag skärpa mig igen. Denna månad som gått sedan sist har bara flugit iväg men för att börja i slutet har jag idag varit på julmys med CUF med iordningställande av vår "nya" lokal samtidigt som några gjorde julgodis. Det var mycket roligt och lokalen blir superbra. Den 24/1 blir det invigning med EU-kandidater mm. Jag har också redan fått något så lyxigt som jullov vilket jag inte haft på ett antal år. Detta firades med fest i lördags, även den mycket rolig.

Nu med ca 1 vecka kvar till jul blir det imorgon nödvändiga sysslor så som klappköp och klädshopping.

Ha en fortsatt bra dag!