torsdag, januari 26, 2006

Utegångsförbud

Här kommer ett utdrag från en debattartikel av Sofia Karlsson, Fredrick Federley, Thomas Haraldsson och Malin Bengtsson.

"Vi lever idag på 2000-talet, och trots att vi har en hyfsat välutvecklad civilisation finns det ännu mycket att göra när det gäller medborgerliga rättigheter. Dagligen hör vi om diskriminering mot olika grupper i samhället; flyktingar, invandrare, homosexuella, människor med annan religion, kvinnor och funktionshindrade.

Det finns en grupp i dagens Sverige som diskrimineras men inte utifrån religion, sexuell läggning, härkomst eller börd. En åldersgrupp handlar det om, ungdomar. Diskrimineringen mot ungdomar i olika former är utbredd och måste stoppas.

Det är med skräck och fasa som vi i går onsdag läser om förslaget från vänsterpartiet i Växjö att införa utegångsförbud för ungdomar upp till 15 år. Det här är en ny typ av batongvänster som nu ser konsekvenserna av en långvarigt dålig politik för ungdomar. Batongvänstern verkar tro att man kan lösa problemet med ungdomar som super och drar runt på stan med att införa utegångsförbud - något man testat i bland annat Frankrike, med ungdomsgäng och våldsamma kravaller som resultat. Samhället får de ungdomar man förtjänar. Ta istället ungdomarna på allvar, är det någon som har tänkt på t ex VARFÖR de drar runt på stan och super? Kanske dags att börja lyssna på ungdomarna och ta dem på allvar!"

Det är inte staten som ska förbjuda ungdomarnas rätt att vistas på gatorna i t.ex Växjö utan det måste vara en ren familjeangelägenhet.

Inga kommentarer: