torsdag, januari 26, 2006

Utegångsförbud

Här kommer ett utdrag från en debattartikel av Sofia Karlsson, Fredrick Federley, Thomas Haraldsson och Malin Bengtsson.

"Vi lever idag på 2000-talet, och trots att vi har en hyfsat välutvecklad civilisation finns det ännu mycket att göra när det gäller medborgerliga rättigheter. Dagligen hör vi om diskriminering mot olika grupper i samhället; flyktingar, invandrare, homosexuella, människor med annan religion, kvinnor och funktionshindrade.

Det finns en grupp i dagens Sverige som diskrimineras men inte utifrån religion, sexuell läggning, härkomst eller börd. En åldersgrupp handlar det om, ungdomar. Diskrimineringen mot ungdomar i olika former är utbredd och måste stoppas.

Det är med skräck och fasa som vi i går onsdag läser om förslaget från vänsterpartiet i Växjö att införa utegångsförbud för ungdomar upp till 15 år. Det här är en ny typ av batongvänster som nu ser konsekvenserna av en långvarigt dålig politik för ungdomar. Batongvänstern verkar tro att man kan lösa problemet med ungdomar som super och drar runt på stan med att införa utegångsförbud - något man testat i bland annat Frankrike, med ungdomsgäng och våldsamma kravaller som resultat. Samhället får de ungdomar man förtjänar. Ta istället ungdomarna på allvar, är det någon som har tänkt på t ex VARFÖR de drar runt på stan och super? Kanske dags att börja lyssna på ungdomarna och ta dem på allvar!"

Det är inte staten som ska förbjuda ungdomarnas rätt att vistas på gatorna i t.ex Växjö utan det måste vara en ren familjeangelägenhet.

söndag, januari 22, 2006

Riksdagen nästa!

Nu är det klart. I lördags hade Centerpartiet i Kronobergs län sin nomineringsstämma för att fastställa Centerpartiets valsedlar till Landstinget och Riksdagen. Jag kom 5:a på riksdagslistan och en hedrande 19 plats till landstinget.
Nu är det bara att ut och möta väljarna och få dem att förstå att varje väljares kryss är viktig. Det ska bli underbart kul att få vara med och driva Centerpartiet till en rykande valseger.

onsdag, januari 11, 2006

Äntligen 2006

Nu är det äntligen ett nytt år med mycket spännande som kommer att hända. Vi lämnar ett för många dystert 2005 med tanke på stormen "Gudrun" som berörde och berör många här i Kronoberg och även på många andra ställen bakom oss och blickar framåt. Framåt mot ett år som är eller kommer att bli fullt av aktiviteter. Främst tänker jag på att 2006 är ett val år då Svenska folket aktivt kan bestämma vilken de vill ha som sin företrädar i Kommunen, i landstinget och i riksdagen. Jag hoppas för demokratins skull att alla Svenska medborgare över 18 år går och rösta på sin kandidat den 17 september i år.