torsdag, juni 21, 2007

Midsommar!

Tiden går i ett rasande tempo och det är redan midsommar! En härlig tid med långa och förhoppningsvis soliga dagar. För min del så ska jag fira midsommar tillsammans med några vänner utanför Växjö. Hoppas ni får en bra midsommar och var rädda om er! Tänk på att denna helg är en av de mest trafikerade helgerna under året!

måndag, juni 18, 2007

Maud!

Jag lyssnade precis på ett mycket intressant inslag på radio P4 där en imitatör försökte lära programledaren att prata som Maud Olofsson. Detta bevisar bara att Maud är en person som folk ser upp till och vill vara som henne! Grattis Maud!

fredag, juni 15, 2007

Förnyelse i Centerpartiet

I dag presenterade valberedningen för Sveriges mest spännande parti sitt förslag på partistyrelse och VU. Det är några förändringar jämför med föregående år. Till exempel lämna jordbruksminister Eskil Erlandsson och infrastrukturminister Åsa Torstensson partistyrelsen och VU. Som nya ledamöter föreslås Torbjörn Egerhag från Bor och Claes Västerteg från Kinna. Hela valberedningens förstag kan du läsa på www.centerpartiet.se. Styrelsen och VU välj slutligen på partistämman 29/8-2/9.

Björklund

Nu har folkpartiet bestämt sig för att enhälligt nominera Jan Björklund till posten som partiledare efter avgående Lars Lejonborg. Jag säger bara Grattis Jan!

torsdag, juni 14, 2007

Besluts ångest!

I tisdags fattade Alvestas kommunfullmäktige beslut om hur framtidens skolorganisation ska se ut. Efter det att analysgruppen (grupp av tjänstemän) lagt fram sitt förslag på hur de tycker att skolan ska vara organiserad så bra som möjligt vad gäller ekonomi, elevernas bästa, pedagogiska själ mm har det varit en oerhörd lång och jobbig debatt. Deras förslag innebär bland annat att tre stycken landsbygdsskolor läggs ned. Vilket inte är den politik som traditionellt förknippas med Centerpartiet.

Jag är Centerpartist för att jag har den övertygelsen att små enheter inte behöver vara sämre än "stor drift". Jag tycker också att alla delar av en kommun ska ha möjlighet att utvecklas på ett bra sätt. Därför är det ett oerhör jobbigt beslut att behöva rösta emot min övertygelse på grund av att majoriteten av majoriteten har uppfattnigen att analysgruppens förslag är det beslut som är det rätta. Jag har också den grunduppfattningen att man ska följa majoriteten men att man ska ge allt för att majoriteten ska tycka som jag. Det är detta som på något sett kallas demokrati. Efter många och långa förhandlingar och överläggningar så fick jag och några med mig se sig besegrade.

Det känns oerhört tungt att behöva göra detta val, men samtidigt något skönt eftersom jag vet att utan delar av Centerpartiet så hade dessa skolor varit definitivt stängda men vi fick igenom att lägga dessa i "träda" på grund av för dåligt elevunderlag.

fredag, juni 08, 2007

Uppdatering

Nu har jag uppdaterat några av mina länkar till intressanta bloggar och hemsidor som är väl värda ett besök!

För övrigt verkar det som att sommaren äntligen kommit till hela vårt avlånga land. I VÄxjö är det säkert 27 grader varmt. Ska bli skönt med en någorlunda lungn helg. Det som står på programmet är invigningsfest hos KDU som har flyttat till nya lokaler i Växjö och på söndag blir det DS. Mellan detta ska jag bara lata mig! Ha en fortsatt bra dag!