tisdag, augusti 28, 2007

VM

Just nu är det julafton för mig vad gäller TV-program. En hel vecka med underbara VM-tävlingar och förhoppningsvis många Svenska framgångar. Det som är lite jobbigt med detta VM är att man måste vara vaken på nätterna för att se det man vill och inte läsa om det i någon tdning eller höra det i efterhand på radion.

Strejk!

Nu är det återigen dags för en strejk som berör oerhört många människor som inte vill annat än att läsa det som händer i världen. Det är tidningsutgivarna och Svenska journalistförbundet som vad jag förstår kämpar för högre löner. Givetvis tycker jag att alla har rätt till en skälig lön. Jag tycker också att de som nu prenumererar på de tidningar som berörs av strejken ska bli ersatta för den uteblivna kvalité på tidning som man kan begära av en dagstidning.

Denna strejk kan få förödande konsekvenser för demokratin om nästa steg i strejken blir verklighet. Nämligen att tidningarna inte får under några omständigheter ta in något externt material så som TT-meddelande. Det innebär också att inga journalister får jobba utöver sitt ordinarie schema.

Slutsatts: Jobba för allas rätt, men låt inte det drabba demokratin och nyhetsflödet!

tisdag, augusti 21, 2007

Venezuela!

Jag kan inte låta bli att skriva en blänkare om detta! För de som är intresserade finns det idag en artikel om Venezuela på expressen. Där skriver de att Venezuelas president har beslutat att inför en helt egen tidszon i landet. Anledningen skulle vara att "det är bra för folket". Från och med 2008 så skulle landet vara 4,5 timmar efter Sverige istället för 5h.

För övrigt är det en ganska grå och seg dag i Konoberg. De har hotat med åska här idag så det kan bero på det att huvudet är lite tungt!

onsdag, augusti 08, 2007

SSU

Idag har SSU valt ny förbundsordförande eftet en tid utan ordförande! Jag hoppas SSU nu rycker upp sig och bedriver en konstruktiv opposionspolitik. Det gynnar både SSU och alliansen. Grattis Jytte till ordförandeposten!