måndag, oktober 05, 2009

De rödgröna

Då var det i morgon dags för oppositionen för att lägga sin skuggbudget. Mycket är redan skänt och min slutsats är att en röst på denna rödgröna röra är en röst bakåt i tiden, tillbaka till bidragssamhället. Det är också sannolikt en röst för högre skatter. Mona Sahlin säger att det ska vara samma skatt för löntagare och pensionärer. Då kanske många tänker att även pensionärer ska få lägre skatt, vilket det troligen inte kommer att innebära. Mer sannolikt är att löntagaren få en högre skatt.

Om jag förstått saken rätt vill vänsterpartiet har en utökad värnskatt med ett förslag på att skatten ska öka om man tjänar över 40 000 i månaden.

Det blir spännande att höra argumenten i morgon, men det man kan konstatera är att oppositionen lägger 3 olika budgetförslag som spretar åt olika håll. Detta kan man inte säga är ett sammanhållet regeringsalternativ 1 år före valet. Detta kan jämföras med alliansen som 1 år före valet hade kommit överrens om ett antal kärnfrågor för att väljarna skulle veta klart och tydligt vad en röst på alliansen skulle betyda.

Inga kommentarer: