onsdag, maj 20, 2009

EU-test

Nu närmar sig EU-valet med stormsteg. Jag sitter nu och lyssnar till partiledardebatt i riksdagen som i många delar handlar om EU, samtidigt som jag försöker slänga något öga i min marknadsföringsbok.

Eftersom en stor del av Sveriges befolkning idag inte har bestämt sig för vilket parti de ska rösta på vill jag tipsa om ett webbtest som finns på DN.se. Jag tycker det var ett lättbegripligt test som inte tog speciellt lång tid att göra. Detta kan ge ett hum om vilket parti som står för de åsikter man själv har. Föga oväntat blev jag till 80% Centerpartist!

Till er som överväger att inte rösta vill jag bara säga: alla svenska medborgare har rösträtt. Det är en rättighet som många runt om i världen fortfarande bara kan drömma om. Därför tycker jag att alla som har rättigheten att rösta också har en skylldighet att verkligen lägga en röst i våra allmänna val! Har man inte röstat kan man inte ha en åsikt i efterhand!

onsdag, maj 06, 2009

Stockholm

Idag är det stockholm som gäller tillsammans med Centerpartiets Landstingsgrupp. Tidigare i dag har vi besökt jordbruksminister Eskil Erlandsson som tog emot oss på departementet för en diskussion om vad som är på G. Sedan stack vi direkt till riksdagen där allas vår Karin Nilsson tog emot för lunch och rundvandring på riksdagen. I morgon är det studiebesök och gruppmöte som väntar innan jag reser vidare till Örebro där Centerpartiet annordnar partistämma.

Ha en fortsatt bra dag!

söndag, maj 03, 2009

Hemma!

Nu är jag äntligen hemma från en fantastisk stämma i Östersund. Jag är otroligt trött efter 4 nätter med mycket begränsad sömn! Det har varit en stämma med många spännande debatter och även några beslut som jag hoppas bli ändrade på nästa stämma!

Fler kommentarer och tips på mediainlägg kommer!

lördag, maj 02, 2009

Infrastruktur

Innan det blir lunch ska nu infrastrukturmotionerna behandlas, med bland annat konkurrensutsättning av SJ!

God förmiddag!

Hoppas allt är bra!
Efter en lång första dag som avslutades igår kl. 00.10 så var det många trötta ombud som samlades för stämmans andra dag vid 08.00 idag!

Just nu pågår debatten om vi ska ha kärnämnen kvar i skolan eller om det ska krävas godkända betyg i samtliga ämnen för att få gå på gymnasiet!

Under utbildningsmotionerna har även CUF-Kronobergs ombud för första gången varit uppe i talarstolen på ett utmärkt sätt! Bra jobbat!

Uppdatering!
Beslutet blev enligt kommittens förslag vilket betyder att CUF vill avskaffa kärnämnena och att man måste vara godkänd i alla ämnen för att gå vidare till gymnasiet

fredag, maj 01, 2009

Upphovsrätten!

Just nu pågår en livlig debatt om upphovsrätten! det är mycket spännande som verkar röra upp heta känslor! Det förslag som förbundsstyrelsen har är att ändra upphovsrätten till 10 år

Förhandlingarna kommer att pågå ett bra tag till men mitt batteri börjar tryta!

Ha en fortsatt bra dag så ses vi när mitt batteri har vilat upp sig!

CUF och Euron som valuta!

Nu har stämman fattat beslutet med röstsiffrorna 55-57 att CUF är kritiska till att Sverige ska införa Euron som valuta!

Media!

Nu har frågan om Olvägen i Vislanda fått ny fart!
Ni kan läsa mitt vad jag anser på SMP!

Förbundsstämma i Östersund

Nu har CUF:s förbundsstämma i Östersund börjat på allvar. Ordförande för Jämtland/härjedalen och Magnus Andersson, förbundsordf. har invigt stämman och nu debatteras EMU för fullt. Jag hoppas att CUF fortfarande är kritiska till EMU samt ett införande av euron.

För övrigt har resan gått bra med nattåget upp i går förutom att jag inte kunde sova, men så är det i bland. Vi är ca 200 cufare som skiner ikapp med solen.

Fler uppderingar utlovas under dagen/helgen. Vi har förhandlingar till ca 23.00 ikväll!

Ha en fortsatt bra dag!