fredag, juni 19, 2009

Midsommar!

Jag skulle vilja önska alla en riktigt skön midsommar! Jag hoppas att ni får en midsommar fri från regn:)!

Kram Thomas

torsdag, juni 18, 2009

Budget

I tisdags hade vi fullmäktige i Alvesta och bland annat kommunens budget och plan för de närmaste 3 åren stod på dagordningen. Majoritetens budget innehåller ett antal punkter som man kan ha olika synpunkter på beroende på ideologi och visioner om samhället. Mot detta stod det som vanligt 2 budgetar från övriga partier med skiftande kvalitét och innehåll.

Det som jag vill komma till i detta inlägg och som gör mig frustrerad är att efter en lång debatt yrkades det återremiss på hela majoritetens budget av Moderaterna på grund av att de ansåg att vår budget inte till fullo är balanserad/finansierad. Den punkt de syftade på var att vi vill föra över verksamhet i våra/nya? bolag, vilket inte är på någotvis är spikat eller färdigt. De tyckte att detta måste var spikat innan man kan räkna in summorna i budgeten. Enligt mig är detta en finare motivering för att jävlas bara för att man inte får som man vill!

Till saken hör att oppositionen i sin budget räknat med besparingar som redan är med i vår budget vilket betyder att besparingen räknas två gånger! Frågan är vilken budget som inte är finansierad!

Nu blir det istället nytt arbetsutskott, nytt kommunstyrelse och nytt fullmäktige innan sommaren. Vilket kommer att kosta för kommunens invånare.

Till sist vill jag önska alla en riktigt skön midsommar! Ta väl han om er!

måndag, juni 15, 2009

Vildsvin

Igår var jag ute och vakade på vildvin hemmavid för att äntligen försöka se dessa något udda djut med egna ögon. Jag hade rapporter på att flocken på ca 20 djur varit på plats i princip varje kväll förra veckan så oddsen för att de skulle komma även igår var bra! Jag satt där tillsammans med Lars med kaffe och hemgjorda kringlor och tittade ut över åkrarna. Vi hade verkligen alla förutsättningar för en bra vildsvinskväll, men som ni säkert förstår så just denna kväll när jag satt på plats i säkert 3 h kom bara 2 rådjur.

Jag kan bara intala mig själv: Bättre lycka nästa gång!

Ha en fortsatt bra dag!

söndag, juni 07, 2009

Valvaka!

Nu har prognoser och siffror börjat rulla in! Marita Ulvskogs första kommentar är att det är viktigt för S att vara största parti i valet. Jag trodde det viktigaste var vad som partiet stod för och vad de ska göra!

torsdag, juni 04, 2009

Valmaterial

Denna dag har jag till största del vikt åt EU-valet med bland annat utdelning av valmaterial i brevlådor runt om i Växjö till sammans med Karin Nilsson, riksdagsmann för Centerpartiet. Det har varit en bra dag med mycket bilkörning. Nu sitter jag på expeditionen och för att invänta att min bror vill hem från sin bal!

Jag skriver som jag brukar: glöm inte att rösta!

onsdag, juni 03, 2009

Sommarlov

Idag var det sista dagen med gänget för denna termin. Det är allt tråkigt att inte träffa alla igen förän efter sommarlovet! Jag tycker att det har varit ett mycket roligt år med många nya vänner att smågnabba med lite:).

Hoppas alla får en underbar sommar med mycket sol och bad! Och kom ihåg att inte göra något jag inte skulle gjort!

Förövrigt har jag precis kommit hem från möte med Centerpartiets kommunkrets i Alvesta samt ett möte med informationsgruppen även denna inom Centerpartiet.