tisdag, september 29, 2009

Bra idé

Min klasskompis Lina har gjort en bra modell för att snabb blogga om dag. Min dag i korthet! Detta visar att det inte behöver vara så komplicerat att blogga. Tack för det Lina. Jag kommer att föra denna modell vidare genast genom att sammanfatta min dag i korthet.

Företagarfrukost 07-09.00, Plugg 10-18, Partimöte 19-22.

Tack för mig för idag.

Tidig morgon!

Idag blev det morgon tidigt eftersom en företagarfrukost stod först på dagens program kl 07.00 i Vislanda. Det var ett relativt välbesökt möte mellan företagare, kommun och andra intressenter inom branchen.

Resten av dagen ska jag ägna år projektledning och ett partimöte ikväll.

Ha en fortsatt bra dag!

torsdag, september 24, 2009

Fullmäktige

Jag har glömt att skriva några rader om kommunfullmäktige som vi hade i Alvesta i tisdagskväll. Det som i huvudsak diskuterades var två frågor som handlar om valfriheten för den enskilda människan nämnligen införande av vårdnadsbidrag och valfrihet inom hemtjänsten. För att sammanfatta det hela kan man säga att äntligen blev det en konstruktiv ideologisk fråga som visade skillnaden mellan varje parti.

Efter en lång debatt blev det så att Vårdnadsbidraget kommer inte att införas under 2009/2010 men som vi i Centerpartiet tyckte att det ska prioriteras i budgetarbetet för 2011. I beslutet om kundval inom hemtjänsten är bakgrunden till beslutet olika beroende på vilket parti man frågar. S är emot detta på grund av ideolodi medan vi i C anser att kommunen inte kan riskera att dra på oss mer kostnader just nu.

Jag kan bara tala för mig men det är säkert många som håller med om min åsikt i ovannämnda frågor. För mig är inte vårdnadsbidraget någon stor fråga, men jag kan förstå tanken att vårdnadbidraget ska leda till att fler är hemma med sina barn och på så vis kanske detta bidra till att barnen får en tryggare uppväxt. Det kan jag ställa upp på, men tills motsattsen är bevisad är jag tveksam till att detta bidrag är rätt melodi.

I frågan om kundval i hemtjänsten tycker jag absolut att vi ska vara öppna för alternativa driftsformer, men samtidigt vara vaksamma på kostnaderna och att alla inom kommunen får en likvärdig omsorg vilket jag tycker är grunden. Det är inte utföraren som är det viktigaste utan individens möjlighet till god service. Men som jag skrev tidigareär just denna reform förknippad med en del kostnader som Alvesta kommun just nu inte har råd med.

söndag, september 20, 2009

Utmning

Jag blev utmanad av Sandra
regler:det här är svårare än du tror! kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! lycka till!

1. vad heter du? Thomas
2. ett ord på fyra bokstäver: Tala
3. flicknamn: Tove
4. pojknamn: Tore
5. yrke: Tandläkare
6. färg: Turkos
7. klädesplagg: Tröja
8. mat: Tacos
9. sak i badrummet: Tandborste
10. plats/stad: Torsås By
11. en orsak att vara sen: Trångt i badrummet
12. något man skriker: Tattare
13. film: Top Gun
14. något man dricker? Tonic
15. band: Torleifs
16. djur: Tiger
17. gatunamn: Trollstigen
18. bil: Toyota
19. sång: Ta mig till havet