tisdag, oktober 27, 2009

Dagen i korthet

Jobbat i växjö till ca 17,30 sedan var det raka spåret till Alvesta och kommunfullmäktige till ca 22 och nu sitter jag här och skriver, läser mail mm. På dagordningen till dagens fullmäktige fanns bland annat ett antal revisionsrapporter som bland annat handlade om hur våra kommunägda bolag styrs. Även en ny VA-taxa beslutades om.

För övrigt kan jag konstatera att jag idag har sett den första julskylltningen.

Hoppas du får en fortsatt bra dag!

måndag, oktober 26, 2009

Vintertid och allt

Sedan jag behagade skriva senast har vi i Sverige gått in i en ny tid nämligen vintertid. Det var mycket skönt för en sjusovare som jag att i söndags kunna vrida tillbaka klockan i timme och inte få så dåligt samvete för att jag sovit för länge. Men givetvis har fler saker hänt. Förra veckan blev det ett rad politiska möten, en del skrivande på hemtentor samt möte med nyföretagarcentrum mm. Veckan avslutades välförtjänt med att träffa brossan med hemköpt kinamat för att sedan träffa glada Vislandabo på Ewa´s.

På programmet i dag har det varit två studiebesök med skolan, fortsatt skrivande på hemtentor för att sedan åka på gruppmöte. Förresten har ni väl uppmärksammat insändaren i SMP idag! I morgon och resten av veckan är det jobb i växjö som gäller samt fullmäktigemöte i morgonkväll.

Var rädd om dig så hörs vi framöver!

tisdag, oktober 13, 2009

Förkylning

Denna dag började enligt mig tidigt med kommunstyrelsemöte 7.30-ca 10. Efter det blev det lite småfix samt fika hos farmor och farfar. Resten av dagen har varit en blandning av plugg, mailande, telefonsamtal och städning.

Nu ska jag kurera min ihop bekade hals!

God natt på er!

Gårdagen i korthet

Nu ska jag försöka ge mig på kort sammanfattning av gårdagen som började vid 8 och hemgång vid 22,30.

8,30-15,30 skola, 16-17 småfix, 17-22 kick-off med cuf, 22,30-24 avslutande förberedelse inför dagens kommunstyrelse.

Rapport om denna dag kommer senare!

torsdag, oktober 08, 2009

Så kan det gå!

Idag kan man läsa i DN att regeringens politik gynnar de flesta i samhället. Detta har även LOs medlemmar uppmärksammat. Läs mer HÄR.

måndag, oktober 05, 2009

De rödgröna

Då var det i morgon dags för oppositionen för att lägga sin skuggbudget. Mycket är redan skänt och min slutsats är att en röst på denna rödgröna röra är en röst bakåt i tiden, tillbaka till bidragssamhället. Det är också sannolikt en röst för högre skatter. Mona Sahlin säger att det ska vara samma skatt för löntagare och pensionärer. Då kanske många tänker att även pensionärer ska få lägre skatt, vilket det troligen inte kommer att innebära. Mer sannolikt är att löntagaren få en högre skatt.

Om jag förstått saken rätt vill vänsterpartiet har en utökad värnskatt med ett förslag på att skatten ska öka om man tjänar över 40 000 i månaden.

Det blir spännande att höra argumenten i morgon, men det man kan konstatera är att oppositionen lägger 3 olika budgetförslag som spretar åt olika håll. Detta kan man inte säga är ett sammanhållet regeringsalternativ 1 år före valet. Detta kan jämföras med alliansen som 1 år före valet hade kommit överrens om ett antal kärnfrågor för att väljarna skulle veta klart och tydligt vad en röst på alliansen skulle betyda.

söndag, oktober 04, 2009

Götet

Denna helg tillbringar jag i Göteborg där studieförbundet vuxenskolan har sin förbundsstämma. Det har varit och är fortfarande en intensiv helg med både debatt, nätverkande och en hel del andra trevligheter. Nu återstår en del utdelningar av priser och debatt om de sista motionerna innan det bär hemmåt där skolan väntar i morgon.

Hoppas din helg varit bra!

torsdag, oktober 01, 2009

Fix och trix

Denna första dag av oktober har jag egnat åt att göra färdigt och lämna in projektledningsuppgifterna samt förberedelse inför helgens bravader. Mer om det på söndag.