onsdag, november 30, 2005

Äntligen

Nu har det otoliga inträffat. Roxette har återförenats efter en tids uppehåll. Det var när Marie Fredriksson blev sjuk i cancer som Roxette gjorde ett uppehåll. I natt på en BMI - gala i London.

Roxette är en av Sveriges främsta musikexporter med låtar som "Must have been love" som har spelats fyra miljoner gånger i amerikansk radio. "Listen to your heart" har spelats två miljoner gånger. Något som belönades under den amerikanska låtskrivarorganisationen BMI:s gala i London.

Jag hoppas på många långa år tillsammans med Roxette.

måndag, november 21, 2005

Förnominering

Nu börjar det hända saker runt om i Kronoberg i alla fall bland Centerpartisterna. Det är nämligen så att medlemsomröstningen där medlemmarna i länet får poängsätta de som ställer upp på kommun, landsting och riksdagslisterna. Resultatet blir vägledande när nommineringskommittérna ska ge förslag på lista senare till våren.

Självklart så hoppas jag på stöd från medlemmarna i Kronobergs län i alla tre valen. Om man ska bli statsminister så måste man börja någon gång. Jag Återkommer med hur resultatet blir den 21 Januari vad gäller riksdag.

måndag, november 14, 2005

Andra klass

Nu är det åter igen dags för stormvarningar i södra Sverige. Kanske flera dagar av strömavbrott och nedfallna träd som orsakar både extra arbete och pengar som försvinner.

Pengarna som försvinner när mycket skog blir förstörd är förödande, men det finns en sak som jag tycker kan vara värre. Det är den diskriminering och känslan av utanförskap som ett strömavbrott på flera dagar eller som det var efter den förra stormen flera veckor. Det uttryck som myntades efter stormen "Gudrun" Andra klassens medborgare tycker jag stämmer bra. Det känns så. Andra klass för mig är något man väljer när man ska ut och resa inte något som man bara ska behöva finna sig i.

Den andra aspekten på problemet är att flera generationers arbete går i spillror bara över en natt. Det är en personlig tragedi utan dess like. Det kan man bara tänka sig själv att om allt man gjort bara förstörs på några timmar. Det är också så att de små "smultronställerna" som folk har för att koppla av har förstörts eller i alla fall ser det inte lika dant ut. Detta kan medföra att sjukskrivningar på grund av stress ökar i takt med stormarna/naturkatastroferna.

Resultatet av denna analys är att vi måste gemensamt ta stora krafttag för att rädda vår miljö både för nu och vidare in i framtiden.

tisdag, november 08, 2005

Utmaning

Jag har blivit bloggutmanad av Anders Dahlberg i att komma på alternativa slogans till sossarnas "Alla ska med - så enkelt är det."

Mina bidrag är följande:

Bidrag före jobb - så enkelt är det
Vi bestämmer - så enkelt är det
Offentlig sektor är bra - Så enkelt är det
Ingen ska bli rik på sin lön - så enkelt är det
Fler blanketter till företagen - så enkelt är det

Jag utmanar nu
Erik Hultgren
Dan Pettersson
Britt - Louise Berndtsson

torsdag, november 03, 2005

Vem Vinner?

Då har åter ett avsnitt av Paradise Hotel tagit slut. Även i kväll kunde tittarna följa intriger och falskhet från TV:n. Dessutom kunde man lyssna på dagens diskussion nämligen när en del av tjejerna satt och pratade om hur deras respektive bröst kändes och om det var silikon eller inte. Det var nog den mest meningslösa diskussion jag har hört på mycket länge.

Så här inför finalveckan på Paradise Hotel tänkte jag börja spåna på vem som vinner denna skandal såpa och en otrolig check på 500.000 kronor. För det första tycker jag det är otroligt hur man kan vinna 500.000 kronor för att man har lyckats fjäska så mycket som möjligt för alla. Det är också konstigt hur deltagarna kan tycka så mycket om varandar utan att stå för det när de pratar med nästa person.

När det gäller att gissa vilken som vinner har jag lite svårt att bestämma mig. Jag tror att Sindre eller Emma vinner denna tävling.

Fortsättning följer...

Nu är vi på G

Enligt en ny oppinionsundersökning som demoskop har gjort i uppdrag av expressen och TV 4 leder det borgerliga blocket över Sossarna med sammarbetspartierna. Socialdemokraterna + v och mp får 44,6 det är en minskning med 0,8 % medan m+fp+c får 47,3 Det är en ökning med 0,8 %. Uppmärksamma att kd inte är inräknat i detta eftersom de inte är över 4%. Med kd får de borgerliga 50,4 det är en ökning med 0,6 %

Det bästa av allt är att Centerpartiet är det parti som ökar mest enligt denna undersökning.
Mot maktskifte 2006 med centerpartiet som drivande grön och företagsam kraft.

onsdag, november 02, 2005

Demokrati eller diktatur?

Det är mycket skrämmande när när vårt lands främsta beslutsfattare inte lyssanar på de han har runt om kring sig. Som ni kanske förstår syftar jag på Göran Perssons utspel att han och regeringen gör som de vill när det gäller ett eventuellt beslut om kvotering i föräldrarförsäkringen.

Det gör mig orolig när Sveriges ledande politiker inte ens lyssnar på sina egna partivänner och såger att han tänker göra som han vill. Nästa gång kankse han försöker gå sin egen väg när det värkligen gäller ett beslut som berör Svenska folket.

Om man ändå ska försvara Persson så är kvotering i alla former av ondo enligt mig. Det är upp till varje person och familj att besluta om vad som är bäst. Ett beslut om kvotering skulle bara visa att de inte tror på den fria människans kunskap och vilja att bestämma över sitt liv.

Vågar du sticka ut?

Hur ska man våga lyckas och visa sig duktig i detta socialdemokratiska medelsamhälle? Den frågan ställer jag mig när jag läser vad Göran Persson säger på sossarna kongress i Malmö. Det jag närmast tänker på är debatten om skolan där Göran Persson säger följande "Det är inte svårt att få de mest motiverade eleverna att prestera bra. De klarar sig alltid, i alla länder – oavsett vilket skolsystem de valt". Med detta säger han att det inte är så viktigt att sattsa på de som redan är duktiga. De klarar sig ändå. Faktum är att nivån har sjunkit motsvarande en årskurs jämfört med för tio år sedan och där med toppnivån.

Med detta sätt att tänka tror jag det blir svårt att höja nivån i skolan eftersom de som är duktiga och har lätt för skolan inte visar vad de går för i lika stor skala eftersom man är rädd för att man inte ska få någon hjälp om man visar sig för mycket. Olika men lika är ett bra begrepp tycker jag. Alla har olika förutsättningar men hjälpen och stöttningen ska vara lika.

Kul

Idag var det mycket segt att stiga upp ur sängen. Den var så himla varm och skön. Dessutom kom jag på att min bror har höstlov och kunde sova hela dagen om han ville, Fusk. Har inte vi ombudsmän något höstlov? Svaret blir NEJ! När man är ombudsman för CUF som är det roligaste och bästa jobbet man kan ha behöver man inget höstlov. Med detta i minnet blev det mycket enklare att stiga upp.