måndag, november 10, 2008

Äntligen

Nu har det osannolika inträffat att IF Troja-Ljungby har slagit det mångåriga elitserielaget Leksands IF med 5-3 hemma i sunnerbohov. Jag kan inte mer än gratulera mina favoriter till en mycket väl genomförd match. Se upp, nu är Troja på G!

söndag, november 09, 2008

Fullmatad helg!

Från igår middag till idag middag har jag varit på kommundagar i Ljungby med Centerpartiet. Det var en glad skara med kommun- och landstingspolitiker från Kronoberg, Blekinge, Kalmar och Jönköping som samlats för två dagar med ett mycket bra program. Under helgen var det allt från tal av allas vår Maud och vindkraftsdiskussioner med Lennart Värmby till en presentation av Sunnerbogymnasiets fantastiska arbete med Ung Företagsamhet.

Jag måste också kommentera det vi alla hade på kän att när Socialdemokraterna börjar visa vad de egentligen vill och visa vilka de vill göra det med så sviker väljarna. Nu är det match och vi ger aldrig upp för att bevisa att grunden för ett framgångsrikt samhälle är arbetspolitik och inte bidragspolitik.

torsdag, november 06, 2008

Dagsrapport

Detta är något av om min dag:

Idag började jag med en liten sovmorgon. När jag väl kommit upp tvättade jag lite kläder inför helgens aktiviteter. Sedan tog jag ett tag i mina företagsekonomiböcker eftesom vi har prov nästa vecka. Sedan vad det dags för disken att försvinna från diskbänken. Efter jag varit och ätit tacopaj var det dags att damma av dammsugaren och köra ett varv i lägenheten. Och nu sitter jag här framför datorn och planerar kvällens möte med Centerpartiets framtidsgrupp i Alvesta som jag har fått ärna att hålla i.

Dagens humör: Lovande
Kvällen TV-Program: Andra Avenyn och Sverige - Ryssland i ishockey

onsdag, november 05, 2008

Obama

Så har Amerikanska folket sagt vilken de vill ska leda landet och ha stort inflytande på övriga världen de närmaste åren. Jag kan inte mer än att instämma i de gratulationer som framförts från olika håll. Jag som många andra hoppas nu också på en fokusförändring av den amerikanska politiken med fokus på miljöfrågan, världsolidaritet mm.

För er som vill kan ni HÄR lyssna på en textad version av Baracks tal i natt.
Ni kan också läsa ett uttalande av Maud Olofsson

Idag har jag också haft en givande dag i skolan med en gästföreläsare som pratade om teambuildning. Det är inte alltid så enkelst som man kan tror att få en grupp att jobba åt samma håll under en given tid. Jag hoppas att något av detta fastnar i mitt minne och att det gör nytta i framtiden när nya gruper ska tillsättas.

Dagens händelse: Barack Obama blir USA:s nästa president
Dagens pengartjuv: Service av bilen

tisdag, november 04, 2008

Förlåt mig

Jag har varit mycket dålig på att uppdatera er på min blogg. Som jag skrev i mitt senaste inlägg så har jag börjat läsa och det är något ovant efter att ha jobbat ett tag. Just nu håller jag som bäst på att plugga till ett prov i företagsekonomi som vi ska ha nästa vecka.

Jag måste också denna dag skriva något om den händelse som just nu utspelar sig i det stora landet i väst. Efter en 2 år lång valrörelse är det äntligen dags för en ny president i USA. Jag har följt valrörelsen lite si och så och det jag har kommit framtill är att jag håller alla tummar jag har för att Barack Obama ska få ta plats i Vita huset.

I helgen som gick hjälpte jag en kompis i Växjö att flytta. Det blev en lång dag med efterföljande utgång på kvällen för att tidigt på söndagen stiga upp för att leta efter skogens konung.

Dagen humör: Småtrött
Kvällens TV program: Andra Avenyn + Valvaka
Dagens musik tips: Abalone Dots